Höh, nyt se on katsottu... Project runway loppuun. Niin ikään olen kuluttanut loppuun Australian, Kanadan ja Englannin vastaavat ohjelmat. Ja tietysti Suomen.

Ajattelin listata tähän lempihetkiäni kymppikauden finaalista. Heti kättelyssä voin kertoa, että Fabion kokoelma, jota tuomarit ylistivät maasta taivaisiin, ei tippaakaan miellyttänyt minun silmääni! Kokoelmassa ei ollut ainoatakaan vaatetta, jonka olisin suostunut pukemaan päälleni. Haaleat pastellit ja omituiset roikkuvat vaatekappaleet eivät ole minun mieleeni. Sen sijaan kolmelta muulta finalistilta löytyi munaa ja rock-asennetta.


Tämä Christopherin mekko oli yksi kauneimmista catwalkia tallanneista vaatteista, vaikka Michael Korsin mielestä se ei sopinut Chrisin kokoelmaan.
Oli miten oli, muusta kokoelmasta en jaksanut niin innostuakaan. Tuo sama kankaankäsittelytekniikka oli tosin näytöksen avanneessa topissa, joka oli myös hieno. Mutta tämä mekko liikkui niin ihanasti!

Melissan kokoelman ehdoton helmi oli tämä "veriappelsiinin" värinen mekko (Chistopher: "Blood orange? She's so pretentious! It's red!")

Stailaus oli spot on!

Dimitri, joka paitsi voitti kisan, vastasi myös kauden hauskimmasta lausahduksesta ("He's a one way monkey... no wait, he's a one trick pony, that's what I meant"), aiheutti vilunväreitä positiivisessa mielessä tällä mekolla:

Olen aivan hulluna noihin olkapäihin ja selkään! Dimitri vastasi myös ehkä tasaisimmasta kokoelmasta, joten sikäli voitto ei mennyt väärään osoitteeseen.